12. 11. 2016 Archa Noemova

DSC_0024

Venku bylo mrazivo, ale naštěstí nepršelo. Děti byly vyzvány, aby si s sebou vzaly na archu Noemovu plyšové zvířátko, které pak pošlou po moři za bouře s odvážným Noemem a jeho rodinou, aby tak bylo před samou zkázou světa zachráněno.

U Motolského rybníka jsme se setkali v sobotu 12.11. 2016 od 14 hodin. Na nejmladší návštěvníky čekala řada her, břeh rybníka byl pomyslně rozdělen na Evropu, Afriku, Ameriku, Asii a Austrálii, na každém stanovišti byla připravena řada úkolů a nejen literárních překvapení.

Hráli:

Jarmila Hannah Čermáková a Jan Zbořil – Afriku
Petula Heinriche a  Jan, Petr a Jarka Šléglovi Evropu
Renata, Dianka Skafová a Radana Šatánková, Asii
Tobík, Pavlína a Dan Petřinovi Ameriku
a naše australské protinožce František, Anežka, Dana a Martin Zborníkovi a papoušek Anička Danišová.

Ve tři hodiny jsme nalodili na archu zvířátka. Bylo jich tolik, že plavba byla napínavá. Ostatně, ona potopa nikdy nevěstí nic klidného. Uprostřed rybníka se loď nebezpečně naklonila a asi čtyři metry od břehu se její tažné lano zaseklo o dno. Proto musela být panem Aboridžincem z vody vytažena a zvířátka byla zachráněna!

Na závěr jsme se vypravili do blízkého Rodinného centra Kamarád Chameleon, které společně se společností ČeskáMoře.cz, RekniCheese.cz a jejich přáteli odpoledne pořádalo, na Divadlo Tondy Novotného (www.divadlotondynovotneho.cz). Děti uviděly Pralesní pohádky – podle potlesku vítězila opička a dlouhý, na první pohled nebezpečně zubatý krokodýl.

Listopad 12, 2016