listopad-prosinec Výstava poezie Petuly Heinriche Na plotě ve Vonoklasech

V listopadu padá z nebe nejen do Vonoklas déšť, který ze západu podplouvá studený vítr. Letos se tak děje zatím jen zřídka. Mrazík prakticky za jednu noc svlékl barevné stromy a lidé se jimi brodili, jak v duhové řece. Kohout Bělásek zažil smutné období – setkání s liškou, která odnesla za noc několik jeho žen. Zbylo mu jich třináct. Dny míjely a v tom poskočil, coby zkušený kur-átor výstavy při příležitosti další vernisáže.
V okně na plotě se objevily verše básnířky a spisovatelky dlouhých laudátií, Petuly Heinriche.

O Petule bych rád prozradil po těch dlouhých letech přátelství několik podrobností.  Petula je často srdcem v Křemži na Českokrumlovsku, odkud rodem pochází.  Ráda fotí, chodí se zvonečkem na noze a fantasticky uvádí letité autorské večery povídek v podkroví pražské Jindřišské věže. Píše nejen na Pismak.cz, Totem.cz, je zapojena i do aktivit Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan.  Když vodí lidi po Praze a její historii, zná domy a domy, které na jich místě kdysi stály. Umí německy natolik dobře, že po sklence vína začne mluvit germánštinou, které mi méně znalí nerozumíme, ale všem tvrdí, že německy prakticky neumí:-) Zná snad celé Čechy, po kterých se stěhovala a jejichž kavárny má očenichané. Má úžasné děti, syna a dceru. Chodí naparáděna a poskakuje ulicemi tak svižně, jako ta kočka strakatá. 

Výstava se připojuje k festivalu Den poezie (www.denpoezie.cz), který v následujících dnech můžete navštívit v řadě našich měst.

Adresa výstavy: Na Vysoké I č.e.029, 252 28 Vonoklasy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor příspěvku: namornik