27.5.2016 Dětské odpoledne z dob Marie Terezie

Pohádkové i historické dětské odpoledne věnované 300. výročí narození Marie Terezie otevře brány druhého ročníku celorepublikového festivalu Májový svět

V květnu 2017 se otevírají pomyslné brány druhého ročníku jedinečného celorepublikového festivalu s názvem Májový svět.

Symbolickým spojovatelem všech programů bude léto Noe – symbolická postava z Noemovy archy, která postupně v papírové lodi obepluje řadu českých měst.

Letos uplyne od výročí narození císařovny Marie Terezie rovných 300 let a tak se přátelé z Motola, Košíř a okolí rozhodli v sobotu 27. května uspořádat od 14 hodin pro děti odpoledne v Cibuleckém háji v KošíříchStart bude na rozcestí pod Čínským altánkem.

Mladí návštěvníci odpoledne, na které bude vstup dobrovolný, se nejen dozvědí mnohé zajímavosti, které pozměnily zásadním způsobem tvář zejména pražského Smíchova a Košíř, budou si moci vyzkoušet, jak v té době lidé měřili půdu, stanou se účastníky tehdejší výuky na školách, zažijí atmosféru války o rakouské dědictví, lapky, organizátoři nezapomněli ani na vznik prvních příjmení, ustanovení domovních čísel, přestavbu pražského hradu, první papírové peníze, vznik porodnic, úspěchy v rybářství a v lékařství. Marie Terezie ráda tančila a hrála divadlo, tedy na své si přijdou jak kluci, tak holky.

Pohádka se bude konat za podpory MČ Prahy 5.

Hrají a akce společně organizují:
Marek, Markétka, Andrea a Tomáš Caletkovi, Zdeněk Carda, Jarmila Hannah Čermáková, Žofka, Antónie, Eliška a Štěpán Dařbujánovi, Alois a PetulaHeinriche, Petra Karkošová, , Matyáš, Markétka, Marek a Lubor Kopetovi, Patrik Lexa, Laura, Mia, Lucie a Marek Mansfeldovi, Tobík, Johanka, Pavlína a Dan Petřinovi, Antonín Šícha, Radana Šatánková, Honzík, Karolínka, Jarka a Petr Sléglovi, Míša, Tomík a Petr Veselí, Laura, Ilona a Lexa Weinlichovi, Anežka, František, Dana a Martin Zborníkovi

Trasa:

trasa

Pokud se ztratíte, můžete zavolat 773 149 693

Plakátek:

Plakatek Marie Terezie

Autor příspěvku: namornik